Uni Brace: nieuwe nagelregulatie-techniek

UniBrace is de nieuwste vinding van het team van Arkada uit Polen onder andere bekend van de Arkada Techniek – de Cube. De UniBrace tang is een prachtig instrument waarmee verschillende soorten én maten beugels voor alle vormen van ingroeiende nagels kunnen worden gemaakt. Doordat de maat individueel kan worden aangepast zijn de beugels ook geschikt voor kleinere tenen of zelfs vingers.

De beugels zijn op diverse wijzen te plaatsen en het bevestigen kan op verschillende manieren waardoor iedere teennagel nu is te helpen met een draadbeugel. Afhankelijk van de indicatie of juist de contra indicaties, kan er gekozen worden voor haakjes om beide nagelranden, het plakken van de beugel op de nagelplaat of een combinatie van een haakje en een geplakte zijde. Altijd een ideale beugel dus voor iedere vorm van ingroei.

Bij het plakken wordt gebruikt gemaakt van plakmateriaal welke ook worden toegepast bij de tandarts, dus op medische basis en prima geschikt voor het doel. Ook geschikt voor kwetsbaardere voeten.

Uni Brace Behandeltraject

Om tot het juiste resultaat te komen wordt er gewerkt met een behandeltraject. Deze bestaat uit:

• 1e behandeling: anamnese plus aanbrengen beugel(s). Het tarief voor het behandelen en plaatsen van een beugel is vanaf € 32,50 euro (bij meerdere nagels aangepast tarief). Geadviseerd wordt om het Arkada Serum toe te passen tijdens het traject.

Serum dient apart te worden aangeschafd voor € 24,95. Het product is zeer zuinig; slechts 1 druppel per aangedane nagel. Helpt bij het herstel en maakt de nagel zachter waardoor de beugel beter zijn werk kan doen.

• Iedere 3 weken terugkomen voor herplaatsing van een nieuwe beugel en om te volgen hoe de verandering van de nagel zich aan het inzetten is. Bij iedere terugkom-afspraak worden ook foto's gemaakt ter vergelijking. 

Duur van het traject

Aangaande de klacht en de vorm van de nagel is bepalend voor de duur van het traject. Bij iedere vervolgbehandeling wordt gekeken hoe de nagel zich ontwikkeld. Hoe langer de beugel zijn werk kan doen des te langer blijven de klachten weg wanneer de oorzaak aangeboren blijkt. In alle andere gevallen zal ook gekeken worden waarom de klacht ontstaat om herhaling te verkomen. Denk daarbij vooral aan schoeisel of afwikkeling/stand van de voet.

Extra optie: bij dit traject is het ook mogelijk om de Mellinn2.0 in te zetten ter bevordering van de nagelgroei wanneer deze extra kracht nodig heeft om te herstellen. De Mellinn2.0 is voor 1 euro per dag te huur (excl. borg) boven op de behandelkosten. Meer informatie: klik hier!

jan 29, 2019 | Posted by in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Uni Brace: nieuwe nagelregulatie-techniek
Design by JDezign