Reuma voetzorg

Vergoeding van voetzorg bij reuma

Klachten aan de voeten komen veel voor bij reuma. Het kan dus zijn dat je vanwege je reumatische aandoening (extra) voetzorg nodig hebt, zoals podotherapie, medisch pedicure voor de reumatische voet.

Voetzorg bij reuma wordt niet vergoed vanuit de basisverzekering. Je kunt bij een aantal zorgverzekeraars wel een (gedeeltelijke) vergoeding voor voetzorg krijgen via een aanvullende verzekering.

Voorwaarden/vergoedingen

Zowel de voorwaarden als de vergoedingen zijn per zorgverzekeraar en per aanvullende verzekering verschillend. Ga daarom altijd na welke zorg en behandelingen (podotherapie, medisch pedicure en/of steunzolen) onder de vergoeding vallen bij de betreffende zorgverzekeraar. Kijk ook of voetzorg wordt vergoed bij jouw reumatische aandoening. Sommige zorgverzekeraars bieden namelijk alleen een vergoeding voor voetzorg aan bij bepaalde vormen van reuma, zoals reumatoïde artritis of artritis psoriatica. Je kunt deze informatie terugvinden in de polisvoorwaarden of navragen bij de zorgverzekeraar.

Om voor een vergoeding van voetzorg in aanmerking te komen heb je doorgaans een verwijzing nodig van je behandelaar. Ook heb je meestal eerst toestemming (een machtiging) nodig van de zorgverzekeraar om voetzorg bij reuma vergoed te krijgen.

Let op: orthopedische schoenen vallen onder hulpmiddelenzorg en worden vergoed vanuit de basisverzekering.

(Bron: Reumafonds)

Untitled design (2)

feb 11, 2018 | Posted by | Reacties uitgeschakeld voor Reuma voetzorg
Design by JDezign