Ramshoornagel

Ramshoornagel (Onychogryphosis)

Onychogryphosis is een opeenstapeling van hoornlagen met een afwijkende nagelplaat die vervormd is tot een klauwende nagelplaat. Kenmerken zijn: verkleuring, verdikking en sterk gekromd. Deze kan zowel
voorwaarts als zijwaarts van de teen uitsteken. Oorzaken kunnen zijn een continue druk door de schoen of een trauma. Vaker komen deze nagels voor bij personen met psoriasis of andere huidaandoeningen of een verminderde weerstand, leeftijd, diabetes of als aangeboren afwijking.

Op oudere leeftijd of bij slechte hygiene kan het voorkomen dat deze nagels groen verkleuren en een sterke onsmakelijke geur afgeven. In dat geval is een pseudomas-bacterie betrokken en dient deze nagel zo snel mogelijk vakkundig en goed gereinigd te worden door de proffesional. Zeer besmettelijk!

Het behandelplan is afhankelijk van de oorzaak en duur van de klachten.
– De pedicurebehandeling is er op gericht om het normale uiterlijk van de nagel te herstellen. Hierdoor wordt voorkomen dat de nagel verder beschadigd raakt en dat infecties ontstaan.
– De aangedane nagel wordt tot zijn normale vorm/lengte gefreesd. Knippen is niet mogelijk vanwege de verdikte nagelplaat. De verdikking van de nagel wordt verkleind om zo geen verdere verwonding van aangrenzende tenen te veroorzaken.
– Schoenadvies wordt gegeven, waarbij vooral aandacht is voor de neushoogte en breedte en het bovenwerk van de schoen.
– Advies is om deze nagels zo dun mogelijk te houden door iedere 6 á 8 weken de nagels te laten behandelen door pedicure Nanda van Spijker.


 

jan 12, 2019 | Posted by in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Ramshoornagel
Design by JDezign