Heb jij alle voetfeiten op een rijtje?

Stille momenten tijdens een verjaardagsfeestje of misschien tijdens het kerstdiner? Vertel dan een leuk voetfeitje! Geeft altijd reden tot een voettastisch gesprek!

Voetfeit 1
Vrouwen hebben vier keer zo vaak last van voetproblemen dan mannen. Vermoedelijk heeft het veelvuldig dragen van hakken hierop de aanleg. Hippe sneakers dragen kan een mooi alternatief zijn.

Voetfeit 2
Je voet bestaat uit maar liefst 26 beenderen, 33 gewrichten, 107 banden en 10 spieren of pezen. Alle botjes in beide voeten vormen samen een kwart van alle beenderen in je lichaam.

Voetfeit 3
Iemand van 70 jaar kan vier keer de aarde rondgewandeld hebben wanneer het aantal stappen met een stappenteller gemeten zou worden vanaf het moment dat je kunt lopen. Per dag loop je gemiddeld 7 kilometer.

Voetfeit 4
Bj het aanbrengen van nagellak op de tenen (en handen), kun je beter eerst met een kleurloze lak (basecoat) beginnen te lakken. Je nagel is vrij poreus en als alleen een gekleurde laak aanbrengt, zou je nagel op den duur verkleuren. Laat de nagellak er niet te lang op zitten – een oppervlakkige schimmel wordt dan zichtbaar als witte vlekken die onder de lak vandaan komen bij het verwijderen.

Voetfeit 5
Nieuwe schoenen kopen kun je het beste aan het eind van de dag doen. Na een dag flink rondstruinen in de stad zijn je voeten namelijk opgezwollen en heb je zowat een maat groter nodig. Stel je voor dat je 's morgens je (nog) slanke voeten in je schoenen steekt en die in de loop van de dag moet uittrekken omdat ze knellen. Om van alle gevolgen (blaarvorming, eelt, likdoorns) maar niet te spreken. #WandelWol mee in je tas kan uitkomst bieden 😉

Voetfeit 6
Je voeten weerspiegelen je gezondheid. Ben je ziek geweest? Vaak is dat te herleiden aan de groei van de nagels. Maar ook symptomen van hart- en vaatproblemen zijn terug te vinden aan je voeten. Longproblemen? Ook dan is de vorm van de teennagel aan het veranderen.

Voetfeit 7
Twee voeten hebben samen ongeveer 250.000 zweetkliertjes die ruim een kwart liter vocht per dag afscheiden. Dus zweetvoeten hebben we allemaal. Door de jaren heen geen transpirerende voeten meer en haarverlies aan de voet en benen? Dat kan op vaatproblemen en neuropathie duiden. Vooral wanneer diabetes erbij is betrokken. Advies: huisarts

Voetfeit 8
Je kunt zelf meten welke schoenmaat je nu echt hebt. Ga met blote voeten op een stuk karton staan, je gezicht naar voren en laat iemand anders je voeten omtrekken. Zet vervolgens de hele schoen of je zool op de omtrek. Steekt er niets naar buiten? Dan passen je schoenen bij je voeten. Is dit niet het geval? Schoenenwinkel!

nov 16, 2018 | Posted by in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Heb jij alle voetfeiten op een rijtje?
Design by JDezign