Blik terug en stap vooruit!

Blik terug en stap vooruit!

Een terugblik op 2018. Mooi jaar geweest met vele tevreden voeten en veel geleerd en nog steeds niet uitgeleerd. In de agenda van 2019 staan de eerste seminars en workshops alweer gepland. Mijn professionaliteit uitbreiden is mogelijk door het vertrouwen van mijn cliënten. En ik ben dankbaar voor het feit dat mijn bestand gestaag mag groeien. Ik ben trots op mijn cliëntenbestand die bestaat uit lieve, hartelijke en mooie mensen. Iedere persoon met zijn eigen verhaal. Bijzondere verhalen iedere keer weer. 

Afspraak maken gaat heel makkelijk via mijn online agenda en ook direct een afspraak na je behandeling in de praktijk. Mijn werkagenda is divers en vaak is er op kort termijn nog wel een plekje te realiseren. Alleen tijdens de zomermaanden, dan is het zaak om alvast in voren je tijd vast te leggen zodat je niet voor een teleurstelling komt te staan. Vaste clientèle hebben altijd voorrang.

Op een stormachtige dag in JANUARI begonnen met de Pools Arkada techniek de 'Cube'. Een handzaam apparaat waarmee vele (ingroeiende) nagelklachten aangepakt wordt. Wordt nog niet zoveel toegepast in mijn praktijk omdat nog niet veel mensen de mogelijkheid kennen van deze techniek. Ook de uitstraling werkt niet mee… een bankschroef waar je je teen in legt… de werkelijkheid is anders. Mooie techniek met vele toepassingen, klik hier maar eens!

De maand FEBRUARI bracht de voetmassage in beeld. Alle ontspannende aspecten kwamen ter sprake hoe de voet en het onderbeen in spierspanning kan worden ontlast, heerlijk na een volledige voetbehandeling. MAART roert zijn staart met de ijskoude week tijdens de Ondernemersbeurs. Binnen was het heerlijk warm door de hartelijke reacties tijdens mijn beursverblijf in naam van mijn pedicurepraktijk. 

Sportief met het promoten van de Korfbalclub. Als sponsor van deze sportvereniging is mijn deelname zichtbaar met een sponsorbord aan het hoofdveld. In APRIL wordt dit met een foto in de Marskramer kenbaar gemaakt, tevens sta ik die maand (weer) met een foto in de krant. Ditmaal door de uitreiking van het EHBO-diploma. Naast de zorg aan de voeten vind ik het ook belangrijk dat ik weet wat ik moet doen wanneer iemand onwel raakt. MEI is de maand waar alle voeten het zonlicht weer aanschouwen en de zorg aan de voeten weer naar boven komt (tip: plan je voetbehandeling alvast tijdig in voren in 2019).

Trots in JUNI op mijn auto waarop door Alvasi uit Nieuwleusen mijn praktijklogo en WandelWol®logo is aangebracht. De agenda wordt steeds voller door het mooie weer. De drukte met het voetenwerk is vooral te merken in JULI – met in zicht de Nijmeegse Vierdaagse waar ik samen met Karin Schaeffer (mijn WandelWol®-collega) op de Wedren sta. Daar waar het gebeurt met de 40.000 wandelaars! En met al die pijnlijke en overbelaste voeten. Nog nooit zoveel voeten-leed gezien. Terug van Nijmegen wacht een overvolle agenda en met een voldaan gevoel sluit ik de pedicurepraktijk in AUGUSTUS voor een welverdiende vakantie.

SEPTEMBER start met zaterdag waar ik op die dag vooral veel voeten behandel van vrachtwagen-chauffeurs. Iedere acht weken is mijn praktijk geopend voor onder andere deze internationale werkvoeten. Een mooie dag om ook deze voeten te mogen behandelen. Mijn vader zelf is vrachtwagenchauffeur en dat maakt dat ik deze voeten zo vertrouwd vind. Ook in deze maand zijn er nog steeds vele voeten die de zorg en aandacht waarderen. Ik heb een mooi en dankbaar beroep.

Omdat ik ook diabetesvoeten behandel – en gelukkig ook vele preventieve behandelingen. Ik schrijf dit met die reden dat de vergoedingen pas ingeschakeld worden wanneer er gevoelsverlies is opgetreden en/of vaataandoeningen aanwezig zijn. Dat kun je beter voor zijn en daarom is het verstandig om zo vroeg (lees: zo jong) mogelijk te beginnen met het bezoeken van de pedicure. In deze maand is dan ieder jaar ook de bijeenkomst van Innofeet Podotherapie met wie ik een contract heb, en ook met Praktijk voor Podotherapie in Zwolle.

Online heb ik al enkele jaren een webwinkel met als doel te etaleren welke producten ik zoal verkoop in mijn praktijk. In OKTOBER besloten om de webwinkel een andere naam te geven: De Blije VoetenWinkel! Een service voor degenen die graag mijn producten willen kopen wanneer mijn praktijk gesloten is. En dat wordt gewaardeerd. Wat ook als zeer handig wordt ervaren is de online agenda om je afspraak te plannen. 

En omdat uit praktijkervaring blijkt dat teennagels knippen een dingetje is waardoor vaak de ingroeiende teennagels uit voortvloeien kun je vanaf NOVEMBER gebruik maken van een abonnement. Acht deelbehandelingen plannen en betalen met 10% korting op het totaalbedrag. Iedere 6-8 weken heb jij je teennagels prima op orde zonder problemen!

En in DECEMBER werden de cliënten van Kledingbank Nieuwleusen in het zonnetje gezet door een drukbezochte Ladies Night waar vele ondernemers aan deel hebben genomen met hun specialiteit. De voetmassages waren dan ook een heerlijke afleiding voor de zorgen die hun ten deel lagen. Fijn dat ik samen met collega-pedicure Gerda Smit onze bijdrage aan ontspanning hebben kunnen leveren. 

Dit was mijn terugblik vanuit 2018, voor nu sluit ik even de deuren van mijn praktijk tot en met 6 januari 2019. Ik dank een ieder in het vertrouwen in mijn werk en hoop u allen gezond en heel terug te zien in het nieuwe jaar. Hele fijne feestdagen gewenst en een goed uiteinde!

dec 21, 2018 | Posted by in Uncategorized | Reacties uitgeschakeld voor Blik terug en stap vooruit!
Design by JDezign