Belang van Sportpedicure

Mijn werk als gecertificeerd sportpedicure is het behandelen atleten van elk niveau, die klachten hebben van de huid en/of nagels van de voeten, of die een preventief voetverzorgings- en/of schoenadvies wensen in het kader van hun sportuitoefening. Indien de sportpedicure zich meer dan nu op de sporter en omstandigheden waaronder gesport wordt kan oriënteren, dan zal hij/zij een meer doeltreffende, op herstel of op preventie gerichte behandeling of advies kunnen gaan geven.

De primaire doelstelling

Het verbeteren en/of optimaliseren van de conditie van de sportvoeten door de sportpedicure. En het richt zich daarbij specifiek op het optimaal houden en het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid van huid en nagels van de voeten van atleten. De werkwijze van de sportpedicure bestaat uit het voorkomen, verminderen en/of opheffen van huid- en nagelproblemen van de voeten.

Een sportpedicure is inhoudelijk vooral gericht op het toepassen van voetverzorgingsmethoden en technieken bij sport gerelateerde problematiek. De sportpedicure kan een analyse maken van de voet-, huid- en nagelbelasting bij diverse takken van sport, een behandelplan opstellen, de behandeling uitvoeren en juiste adviezen geven. Het geven van advies kan over allerlei onderwerpen gaan zoals juiste voetzorg, het maken van een keuze van voetzorgproducten, keuze van diverse hulpmiddelen, adviseren een andere discipline te raadplegen (sportmasseur, sportpodotherapeut, sportfysiotherapeut), etc.

Sportblessures zijn een grote kostenpost en het bezoeken van een sportpedicure verhoogd uw sportprestaties en door preventieve zorg te bieden wordt de kans op blessures vermindert.

Untitled design (2)

feb 11, 2018 | Posted by | Reacties uitgeschakeld voor Belang van Sportpedicure
Design by JDezign