Mellinn20 Care-traject

Download hier de Mellinn2.0brochure.

Schimmelnagel Mellin2.0 behandeltraject

Voor aanvang van het schimmeltraject laat u een biopt afnemen bij Pedicure Nanda van Spijker. Dit om een vermoeden van een schimmelnagel vast te laten stellen. Uit het laboratorium of de HFL Funchi Check onderzoek blijkt of dat het inderdaad om een schimmel gaat. Om dit probleem aan te gaan pakken gaan we een behandeltraject starten. In overleg proberen we de schimmelnagels aan te pakken. Dat u hier zelf een groot aandeel van slagen in zal hebben mag duidelijk zijn. Alles valt of staat of u consequent bent in het behandelen van uw voeten en nagels en ook de voorzorgsmaatregelen volgen tijdens dit traject en nadien.

Afname en verwerken van het biopt zit niet in het programma en dient voor aanvang van het traject te worden betaald:

• € 60,- laboratoriumkosten of

• € 29,95 HFL FunchiCheck in de praktijk en

• Intake/Anamnese (hoe/wanneer/hoelang etc)

• € 17,50 afnemen/verwerken/opsturen biopt

Kans van slagen

Wat is van belang om het behandeltraject een kans van slagen te geven? Ten eerste moeten we weten welk doel u voor ogen heeft wat betreft de genezing van de nagels. Het kan zijn dat het beeld wat u voor ogen hebt niet geheel gaat lukken. Dit kan te maken hebben met een eventueel trauma van de nagel, contra-indicaties zoals diabetes of vaatproblematiek, medicijn gebruik, eczeem etc. Dit wordt besproken tijdens de intake/behandeling.

Een schimmelnagel die al jaren zit zal zeker een verbetering gaan laten zien. Dat het lang kan duren is  een feit. Dit omdat een gezonde nagel een jaar nodig heeft om volledig uit te groeien. Wanneer de nagel ziek is zal dit wat langer gaan duren. Laat u hierdoor niet van uw stuk brengen. Samen proberen we tot een doel te komen waarbij we allebei tevreden zullen zijn. Daarom is het zo belangrijk dat we in het begin van dit traject u zo snel mogelijk terug laten komen om de aangetaste nagels te behandelen. Iedere keer worden foto’s gemaakt om het proces goed te volgen. In het begin wordt van u verwacht om iedere 4 weken terug te komen om de nagels dunner te frezen. Dit is nodig om het product goed zijn werk te kunnen laten doen. U kunt ervoor kiezen om iedere vier weken het traject te vervolgen of om het traject voor 12 weken vast te leggen (en dus 3x een behandeling ondergaat met voortgangsgesprek).

Product wisselen

Tussentijds bij de behandelingen zal de voortgang besproken worden en doorgaan met de behandeling wat is afgesproken. Mogelijk is het verstandig om te wisselen van anti-schimmelproduct. Dit om de schimmel te plagen. Het is namelijk gebleken dat de schimmel soms in de slaapstand raakt. Dan denken we dat het rustig is en de schimmel de baas zijn. Maar schijn bedriegt. De schimmel kan daardoor in alle hevigheid weer terugkomen en zaak is om dit zo snel mogelijk in te dammen. Daarom is het zeer belangrijk om de geadviseerde producten te blijven gebruiken; iedere dag om herinfectie te voorkomen. Ook uw persoonlijke verzorging zal besproken worden; elke dag schone sokken aan en schone handdoeken gebruiken, droge schoenen, behandelen van schoeisel om herbesmetting via de schoen te voorkomen. Wasgoed op 60 graden wassen.

Geen zeep

De voeten niet extra wassen! en zeker geen zeep gebruiken (dit tast de pH-waarde van de huid aan waardoor de verdediginslinie tegen nadelige micro-organismen wordt aangetast. Bij langdurig aan warm water blootstaan heeft de huid al zes uur nodig om zich hiervan te herstellen), koud water afspoelen is voldoende en goed drogen – vooral tussen de tenen.

Zweetvoeten verergeren voetschimmel en schimmelnagels. Zweetvoeten wil nog wel eens voorkomen wanneer uw voeten gedurende de gehele dag in slecht ventilerende schoeisels bevinden zoals werkschoenen met een stalen neus of laarzen of sneakers van synthetisch materiaal. Probeer daarom iedere dag droog schoeisel aan te trekken. Om schoenen te drogen zijn schoendrogers te koop in de praktijk die u heel gemakkelijk in uw schoenen stopt. Ook dit helpt allemaal om de schimmel in een minder fijne omgeving te zetten.

Mellinn 2.0

De Mellinn2.0 thuislaser wordt ingezet voor minimaal een periode van 4 weken. Iedere dag dient u het laserapparaatje op de aangetaste nagel te klemmen en deze 7 minuten per dag in te zetten. Deze laser doet geen pijn en mag ook gebruikt worden bij een schimmelnagel in combinatie met een bacterie. De laser helpt uw lichaam om de goede cellen te activeren en de slechte cellen op te ruimen. Uw bloedsomloop wordt lokaal meer gestimuleerd zodat het lichaam op een natuurlijke manier probeert de schimmel te doen verdwijnen doormiddel van een verbeterde weerstand.

De inzet van de Mellin2.0 gaat in de eerste fase (28 dagen) van het behandeltraject ingezet worden op basis van huur. De huurkosten bedragen €1,- per dag. Dit betekent dat u invoren de huurdagen betaald tot de afspraak daarop volgend. Dan zullen we bekijken of u verder wil met de laser of dat wel alleen verder gaan met de producten en het dunner frezen van de nagels. De laser dient u daarom ten alle tijden weer mee te nemen tijdens uw bezoek aan de praktijk. Iedere dag wanneer de laser bij u thuiswordt in rekening gebracht. Verandering van nagelstructuur en verbeterde groei is pas te zien na 8 a 12 weken. U dient hier rekening mee te houden ten aanzien van uw verwachting en volhardenheid in de dagelijkse verzorging.

De laser is eigendom van medisch Pedicure Nanda van Spijker en wordt in bruikleen uitgegeven. Wanneer er onrechtmatig omgegaan wordt met de laser zullen er kosten aan verbonden worden die op kunnen lopen tot € 550,-

Kosten schimmelnageltraject voor een periode van 4 weken:    
• 1x volledige pedicurebehandeling a € 32,50 per behandeling
• 28 dagen x € 1,- huur mellin2.0 
Totaal 60 euro exclusief voetverzorgingsproducten en schoenspray ter bevordering van het herstel. Borg € 110,- na retour Mellinn ontvangt u deze terug.
Kosten schimmelnageltraject voor een periode van 12 weken:
• 3x volledige pedicurebehandeling a € 32,50 per behandeling
• 84 dagen x € 1,- huur mellin2.0
Totaal 181,50 euro exclusief voetverzorgingsproducten en schoenspray ter bevordering van het herstel. Borg € 110,- na retour Mellin ontvangt u deze terug.

 

 

 

 

 

 

Traumagels

Naast schimmelnageltrajecten is het ook mogelijk om traumanagels te helpen herstellen. Een traumanagel kan een schimmelnagel worden. Een traumanagel ontstaat door te kleine schoenen, veelvuldig sporten (denk aan je voorkeursvoet bij voetbal, het hardlopen etc.) Of dat er ooit iets op hebt laten vallen en de groei gestagneerd is. Dat is ook een mogelijkheid om de Mellinn2.0 in te zetten. Verschil in behandelkosten is vanwege de schimmelaandoening die ook vaak de voeten kunnen aandoen. Verstandig is om bij het schimmeltraject de hele voet hierin mee te nemen.

Kosten Trauma-nageltraject voor een periode van 4 weken:    
• 1x pedicure deelbehandeling a € 17,50 per behandeling
• 28 dagen x € 1,- huur mellin2.0 
Totaal € 45,50 exclusief voetverzorgingsproducten en eventueel schoenspray ter bevordering van het herstel. Borg € 110,- na retour Mellinn ontvangt u deze terug.
Kosten Trauma-nageltraject voor een periode van 12 weken:
• 3x pedicure deelbehandeling a € 17,50 per behandeling
• 84 dagen x € 1,- huur mellin2.0
Totaal € 136,50 exclusief voetverzorgingsproducten en eventueel schoenspray ter bevordering van het herstel. Borg € 110,- na retour Mellin ontvangt u deze terug.


 

 

 

 

 

Stoppen

U kunt ten alle tijden stoppen met het traject nadat de laatste behandeling is geweest van een traject. Wilt u nadien verder met een nieuwe periode dan zal dit opnieuw gepland worden. Dit kan weer zijn voor een 4-wekelijkse periode of een 12-wekelijkse periode (mag ook een combi zijn; 4 weken om te kijken of dit bij u past om vervolgens na die 4 weken er 12 weken aan vast te plakken).. Bij aanschaf van voetverzorgingsproducten tijdens de trajecten krijgt u een korting van 10% op de aanbevolen producten.

Kiest u ervoor de mellinn2.0 aan te schaffen (met het oplopen van een schimmelnagel blijkt dat u ontvankelijk bent en blijft u gevoelig voor schimmelinfecties) dan zijn de kosten voor de mellinnlaser € 499,-  Uiteraard zullen dan de kosten van de huur en borg in mindering worden gebracht die u dan al heeft betaald. De laser zal dan uw eigendom worden. Ik hoop met deze informatie voldoende duidelijkheid te hebben verschaft. Mocht u na het lezen van deze informatie nog vragen hebben stel ze gerust. Of maak hiervoor vrijblijvend een afspraak.

   

IMG_2834

nl20

jan 27, 2017 | Posted by | Reacties uitgeschakeld voor Mellinn20 Care-traject
Design by JDezign